Release 20172 [versió definitiva]

*Release (lliurament): paquet de millores en l'àmbit del desenvolupament d'aplicacions informàtiques. L'Àrea de Tecnologia preveu dos lliuraments l'any (setembre i febrer) per a l'aula i les eines docents.

Prioritats

  • Niu
  • Vídeo (implementació i integració de la nova eina)
  • Graus de Disseny i d’Arts

Millores

1. Aula

Aules multilingües: Identificar les aules multilingües per a que els estudiants i docents les puguin reconèixer fàcilment.

Indicador d'idiomes

Nota: el text de la imatge no és el definitiu.

Pla docent: possibilitat d’ocultar el pla docent per aquells casos en que no s’escau la seva visualització (p.e. laboratoris). Cal fer petició al Servei d’atenció > Serveis Acadèmics.

2. Eines docents

RAC: missatge informatiu quan s’han tancat les actes i el RAC ja no permet més modificacions als professors col·laboradors.

PACPlagi: millora en la interfície de comparació per facilitar la identificació i comparació del text entre els dos lliuraments d’estudiants on s’ha detectat l’indici de còpia.

Present@, Langblog i VideoPac: canvi de l’eina de vídeo (enregistrament i streamming) que utilitzen aquestes eines, per a assegurar un bon rendiment, inclús en períodes d’ús molt elevat. Les funcionalitats són les mateixes i no hi ha canvis importants en la interfície de l’usuari.

Pantalla d'enregistrament

Nota: La funció d’enregistrament de vídeo des del propi navegador només està suportada per Chrome i Firefox i no ho està pels navegadors Safari, Edge i Internet Explorer. Els usuaris que treballin amb alguns d’aquests navegadors que no suportin aquesta funcionalitat els apareixerà un avís per a que utilitzin un altre navegador (Chrome o Firefox) o enregistrin el vídeo amb una eina externa i després el pugin a l’eina UOC indicada.

Laboratoris: nou disseny per als espais docents de tipus laboratori (espais complementaris a l’aula de docència per a activitats de caire pràctic i d’autoformació). El canvi al nou disseny d’aula es fa sota petició (excepte en els graus d’Arts i Disseny) via el Servei d’atenció > Tecnologia > Aplicacions del Campus.

Laboratori

ExpoTFG: interfície disponible també en castellà i anglès [disponible a partir de març].

3. Recursos d’aprenentatge

Nomenclatura: homogeneïtzació de la nomenclatura referent als recursos d’aprenentatge, substituint termes com materials, en tots els espais i eines de l’entorn docent i de la secretaria.

Niu:

  • Millores diverses en la usabilitat i l’accessibilitat.
  • Gestió de la caducitat i de la publicació dels recursos que conformen el Niu. Els recursos que han caducat no es mostren a l’estudiant (sí al docent), a més pels pendents de publicació s’informarà amb un avís a l’estudiant que està pendent de publicar-se (el mateix comportament que hi ha a l’espai de Materials).

4. Altres millores

App de notificacions de l’activitat als fòrums de l’aula: nova aplicació mòbil per a gestionar l’activitat dels fòrums, debats i taulers de les assignatures en curs. Aplicació optimitzada per a estudiants i professors col·laboradors, però també està disponible per a professors. [disponible a partir de març/abril]

Calendari

26 de gener: fi dels desenvolupaments.
29 de gener al 2 de febrer: desplegament de la release en els entorns de proves.
5-16 de febrer: desplegament de la release a l’entorn de producció.
21 de febrer: inici de la docència pel semestre 20172.

Per a fer-nos arribar noves propostes de millora, ho podeu fer a través del Servei d’atenció (disponible des del Campus Virtual o des del F6). Per a obtenir informació més detallada sobre aquesta release, podeu contactar amb les referents de Tecnologia Eva Gil i Mireia Leg.