Jornada sobre la nova aula amb els estudis de Dret i Ciències Polítiques

En el marc de l’objectiu institucional per implementar l’aula nova en totes les assignatures de la UOC en el 2016, la setmana passada es va realitzar una jornada sobre l’aula amb els Estudis de Dret i Ciències Polítiques.

L’objectiu de la jornada era facilitar als estudis la informació i el suport necessari per a poder treballar amb el nou format d’aula que, des del semestre passat, ja està totalment estabilitzat.

La jornada va consistir en una presentació de com és l’aula nova i com funciona i de quines eines docents estan disponibles per a completar l’experiència docent; seguit d’una taller pràctic on cada professor va poder començar a treballar amb les seves assignatures del proper semestre en el nou format.

Aprofitant aquest canvi d’aula, l’eLearn Center proposa revisar i redissenyar les assignatures, per a treure el màxim profit del canvi. Per aquest motiu, també es va realitzar un taller per treballar aquesta reflexió i canvi d’enfoc de les assignatures.

Per finalitzar, i com a acompanyament a l’objectiu dels propis estudis d’augmentar l’ús del vídeo a les aules, es va realitzar un taller on es van treballar els diferents aspectes i eines que intervenen en l’elaboració d’un vídeo docent: criteris de qualitat i corporatius a tenir en compte, pautes per a la gravació amb l’eina Screencast-O-Matic (adquirida recentment) i ús del VideoFlow.

Materials utilitzats durant la jornada:

 

Jornada amb Dret

Jornada amb els estudis de Dret i Ciències Polítiques