Millores al Present@ i el VídeoPAC (set 2014)

A partir d’aquest semestre, les eines de Present@ i VídeoPAC es poden afegir directament des del disseny de l’aula. Per tant, tant PRAs com consultors, poden afegir aquestes dues eines a l’aula.

El Present@ i el VídeoPAC s’usen per a què els estudiants lliurin activitats d’aprenentatge en format àudiovisual. Totes dues són molts semblants i la única diferència és la privacitat de les activitats.

Al Present@ els estudiants poden veure les activitats de la resta d’estudiants, en canvi al VídeoPAC els estudiants publiquen els seus vídeos de forma privada i només consultors i professors poden visualitzar-los.

La segona millora en relació a aquestes dues eines, és que els estudiants ja no accediran a l’administració del WordPress per a lliurar un vídeo. D’aquesta manera, es simplifica la pujada d’arxius per part dels estudiants. Aquesta millora és una petició que hem anat recollint per part de professors i estudiants (per ex. darreres enquestes) i que ara s’ha implementat.

La següent captura mostra la pantalla a partir de la qual es pujaran els vídeos.

A banda d’aquest canvi visual també hem treballat en el canvi del servidor de vídeo, substituint Kaltura per Wowza. Aquest canvi no afecta a nivell de funcionalitats ni disseny, però permetrà solucionar els problemes de codificació més importants que hi havia amb Kaltura.

Continuem treballant per millorar les eines i estem oberts a les vostres suggeriments per fer-les evolucionar.

També us recordem que estem a la vostra disposició per a sessions de formació i acompanyament sobre aquestes eines. En el cas del Present@ i el VídeoPAC recomanem molt que els consultors participin a una formació virtual abans d’usar l’eina.

Per a més informació, pots escriure a aula@uoc.edu.