Canvis i millores de l’aula centrada en l’activitat – febrer 2014

El principal objectiu dels darrers 6 mesos en relació a la nova aula ha estat solucionar les incidències detectades. Tanmateix, la nova aula per aquest semestre incorpora també algunes millores de les quals destaquem les següents:

– Publicació automàtica de la solució

Molts docents heu demanat poder programar la publicació de la solució automàticament. Aquest semestre, seleccionant la casella al camp de “solució” podeu activar aquesta nova funcionalitat per tal que es publiqui l’apartat el dia que vosaltres trieu.

Captura de pantalla 2014-02-21 a la(s) 11.23.59

 

 

 

 

 

 

 

 

Visibilitat de l’aula estudiant (què veu l’estudiant?)

Molts de vosaltres ens heu preguntat al llarg del semestre quina era la visió que tenia l’estudiant de l’aula. La nova aula és exactament igual pels estudiants que per l’equip docent. Només hi han algunes petites coses que vosaltres visualitzeu i que els estudiants no ho fan. Aquest semestre hem remarcat aquests petits detalls en un altre color. Així doncs, els enllaços en color “taronja” és part de l’aula que vosaltres visualitzeu com a docent i que l’estudiant no veu. La resta, és igual per tothom.

Captura de pantalla 2014-02-21 a la(s) 11.25.20

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nous mòduls de la plana d’inici

Amb el canvi de la nova aula també s’han redissenyat els widgets per tal de seguir amb el mateix plantejament de posar el centre en l’activitat d’aprenentatge. Els nous mòduls de la plana d’inici mosten l’activitat en curs i també les comunicacions de l’aula com ja ho feien abans.

Captura de pantalla 2014-02-21 a la(s) 11.29.35

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prova pilot de la eina d’anotacions i nous materials

Només a les aules centrades en l’activitat, els nous materials en format web disposen d’una nova funcionalitat per a fer anotacions als materials. http://aula.blogs.uoc.edu/2014/02/07/anotacions-sobre-el-material-web-disponible-en-versio-alfa/.

Millores a la plana Aules (botó del menú principal Aules)

Durant els tests amb usuaris [http://aula.blogs.uoc.edu/2014/01/22/hem-comencat-els-tests-amb-usuaris-sobre-la-nova-aula/] duts a terme aquest passat gener, es van detectar alguns problemes de navegació a la plana aules que s’han corregit i millorat per aquest semestre. Tot el feedback que ens doneu sobre el seguiment dels estudiants ens ajudarà a millorar aquesta plana.

————————————————————————————————————–

També s’arrosseguen algunes incidències que degut a la seva complexitat impliquen tocar moltes parts de l’aplicació i per tal d’assegurar el correcte funcionament global de l’aula hem preferit no posar en marxa la solució. Tenint en compte això, farem la millora pel setembre 2014.

Una d’aquestes incidències afecta a les assignatures amb més d’un consultor amb permís d’edició. Quan aquest va a “edició de l’aula”, al tornar a l’aula, per defecte sempre va a parar a l’aula 1. Si això passa, el millor és sortir de l’aula i tornar-hi a accedir pel canal habitual (widget de la plana d’inici o plana aules) i tornareu a la vostre aula. Així, el consultor entrarà de nou a l’aula a la qual està assignat.

Gràcies per utilitzar la nova aula i qualsevol no dubteu a dir-nos-ho! aula@uoc.edu