Nou semestre amb Google apps a les aules

Comencem un nou semestre i de nou posem en marxa noves proves pilot amb l’eina de Google Appsa les aules.

Durant el primer semestre d’aquest curs 2013-2014, diferents professors de diferents Estudis han estat provant aquesta eina. Entre els usos més habituals ens trobem el treball grupal i també la realització de reunions virtuals amb els estudiants. Els resultats han estat molt positius. Destaquem aquí algunes de les consideracions fetes pels consultors alhora d’utilitzar aquest recurs a l’aula:

  • Treballar amb Google Apps a l’aula ofereix agilitat i claredat al treball grupal.
  • Per treballar amb el Google Drive cal tenir en compte certa organització dels arxius i carpetes des del principi ja que es pot generar cert desordre. És recomanable doncs concretar, a la definició de l’activitat, quina serà l’organització dels arxius a compartir.
  • Per treballar amb el Google Calendar, és també recomanable establir certa organització per poder així trobar de forma fàcil tots els calendaris que es tenen, ja siguin a mode individual com compartits. També cal concretar què és el que els estudiants han de posar als calendaris compartits i què als individuals.
  • Els estudiants s’incorporen a les eines de Google Apps de forma molt natural.
  • El Hangout ofereix llibertat als estudiants per trobar-se des de qualsevol lloc i en qualsevol moment.

Us presentem a continuació alguns possibles usos de les eines de Google Apps a les aules:

  • Seguiment del treball individual a través del Google Drive i Google Calendar
  • Recollida de dades a través dels qüestionaris de Google Drive
  • Realització de sessions de videoconferència a través del Hangout
  • Creació de comunitats a traves del Google Community
  • Creació de llocs web col.laboratius fent servir el Google Sites

Si estàs interessat en provar alguna de les Apps de Google envia’ns un missatge a aula@uoc.edu.