L’Elearn Court, una cort virtual a l’aula

L’Elearn Court és un projecte que sorgeix de l’activitat d’ensenyament posada en marxa per la professora dels Estudis de Dret Esther Vilalta a les seves aules de l’assignatura de Mediació i Arbitratge durant el segon semestre del curs 2011-2012. En aquesta experiència formativa l’Esther volia simular el funcionament d’una cort a l’aula virtual establint diferents rols a cada estudiant. En aquest vídeo l’Esther ens explica com funciona una cort.

Per a la simulació de la cort virtual a les aules de la UOC es va utilitzar les eines de wikispaces i el xat de moodle de l’aula. En aquest cas els estudiants treballaven i es comunicaven a través d’aquestes dues eines seguint les diferents fases de treball establertes per a la cort. El resultat de l’experiència va ser molt positiu i es va plantejar la idea de crear un espai de cort virtual que integrés aquestes dues eines i que facilités la dinàmica habitual d’una cort virtual. El resultat va ser l’Elearn Court.

Després d’un primer pilot amb les eines, vam dissenyar l’entorn, es va fer un segon pilot i ara estem planificant el tercer pilot amb l’entorn millorat.

inici cort1

cort2