Nou material en format web multidispositiu

Aquest darrer semestre hem creat un nou format de material. Es tracta d’un format web creat seguint els nous paràmetres de l’HTML5. El nou format web té una nova maquetació i noves funcionalitats. La presentació dels continguts és més clara, i s’han eliminat els marcs superior i esquerre. El més important però és la seva capacitat d’adaptar-se a qualsevol dispositiu, amb pantalles de qualsevol mida. El nou format web es pot llegir perfectament tant en una pantalla gran d’ordinador, com en una tauleta digital i fins i tot en un smartphone.

HTML5 en dispositius mòbils

Web HTML5 en un smartphone

El nou format web, a més, indica la progressió de la lectura en una barra de navegació, a la part esquerra de la pantalla. Els elements complementaris, igual que en les versions en PDF i paper, es mostren en una columna lateral a la dreta.

Barra de navegació HTML5

Barra de navegació HTML5

El nou format web està identificat amb una icona com la que podeu veure aquí sota. La trobareu a l’apartat de materials i fonts, juntament amb els altres multiformats (EPUB, mobipocket, audiollibre, vídeollibre).

Icona material HTML5

Icona web HTML5

Següents passes

Properament recollirem informació a través d’enquestes a estudiants i professors sobre les línies d’evolució que cal seguir. Actualment estem treballant en una eina d’anotacions que permetrà als estudiants prendre notes sobre el material, tant sobre el navegador com sobre una tauleta digital.

Podeu veure una presentació sobre aquest material.