Projectes APLICA 2013

Amb la nova convocatòria dels APLICA 2013. Aquest any acompanyarem en els següents projectes:

Aula

  • Aula Mòbil: El projecte Aula Mòbil té com a objectiu dissenyar i desenvolupar una aplicació que permetin l’accés i utilització dels principals elements de l’aula docent des de diferents dispositius mòbils. Aquest projecte vol donar resposta a la necessitat dels usuaris UOC, estudiants i docents de poder accedir a les seves aules des del seu propi dispositiu en situacions de mobilitat i en contextos diversos. Responsable del projecte: Enric Mor.

Avaluació

  • iPac: L’objectiu d’aquest projecte és desenvolupar una aplicació per ipad que ajudi als professors i consultors la descàrrega de les PAC. Un cop descarregades, el programa ha de permetre fer correccions i tornar-les a pujar per ser vistes pels estudiants. Responsable del projecte: J. Maria Batalla.

Comunicació a l’aula

  • Microblog mòbil: L’objectiu d’aquest projecte és el desenvolupament d’una aplicació mòbil per a la gestió de l’eina de microblog de la UOC, tant l’institucional (What’s up) com el microblog de les aules. Responsables del projecte: Carlos Casado.
  • Questions2Answers: És una aplicació que permet construir un espai on poder fer preguntes respecte les inquietuds o dubtes en el context d’una determinada assignatura, de forma que qualsevol estudiant pugui donar resposta a la pregunta feta, afegir comentaris, votar positiva o negativament tant preguntes com respostes, marcar una resposta com a millor resposta i afegir etiquetes a l’hora d’escriure. Responsable del projecte: César Córcoles

Tecnologia del material

  • Cas-UOC: El projecte Cas-UOC desenvoluparà una metodologia de disseny i autoria de casos, àgil, senzilla i pautada, tant per a autors com per a professors, per als programes de postgrau de la UOC. Es contempla la creació d’una plantilla basada en un wiki que permeti, per una banda, l’edició online del contingut del cas i, per altra banda, incorporar a més un conjunt de recursos complementaris, ja sigui per a l’autoria, traducció i edició, ja sigui per a la resolució i desenvolupament del cas. Responsables del projecte: Enric Serradell.
  • eXPO-TFG: El projecte eXPO-TFG vol construir un espai virtual d’exposició del treballs finals de grau dels estudiants que propiciï la relació estudiant-societat. Aquest espai farà la funció d’una carta de presentació de l’estudiant davant les empreses i la societat en general, i donarà als estudiants un estímul adicional per posar de manifest, i amb el màxim rigor, les competències que han assolit a la titulació. Responsable del projecte: Àngels Fitó.
  • Multiedit: L’objectiu final del projecte és proporcionar un entorn d’edició de materials en línia amb sortida multi-format. Tot en base a l’experiència adquirida en els diferents APLICA d’altres anys, com són WikiRAO i ER-Cycle; on s’ha aconseguit per un costat identificar i especificar els requeriment tècnics necessaris per una producció de materials autogestionada, com per l’altre avaluar un conjunt de plataformes d’edició col·laboratives. Responsable del projecte: Olívia Gassol.

Vídeos Docents

  • Transits/present@: Aquest projecte doble te un objectiu comú que és la integració de l’eina d’edició de vídeos Popcorn a l’aula per facilitar la creació de vídeos interactius amb diferents recursos interessants per aprendre. Per altra banda aquesta mateixa eina permetrà fer comentaris sobre els vídeos, funcionalitat que facilitarà oferir feedback a aquells vídeos fets pels estudiants. Responsables del projecte: Eva Bretones, Antoni Pérez.
  • UOCrea: La principal finalitat d’aquest projecte és la conceptualització, el disseny i la posada en funcionament del UOCrea Media Studio, un espai virtual, obert a tota la comunitat UOC, que promogui i faciliti la creació de continguts audiovisuals en línia de forma autònoma o col·laborativa. Responsables del porjecte: Adriana Ornellas i Antoni Roig.

Si voleu conèixer altres projectes Aplica presentats en aquesta convocatòria 2013 podeu consultar l’aparador d’innovació aquí.

També podeu consultar aquesta adreça per conèixer tots els projectes en els que treballem.