El microblogging a les aules: prova pilot amb StatusNet

En el marc del projecte APLICA 2010 sobre Microblogging a l’aula virtual coordinat pel professor Carlos Casado (Estudis d’Informàtica, Multimèdia i Comunicació), aquest setembre s’inicia la prova pilot amb l’eina de microblogging StatusNet.

StatusNet és una plataforma de microblogging en programari lliure. L’eina s’ha integrat al Campus i pot ser utilitzada des de la pàgina d’inici de l’aula i des d’un dispositiu mòbil.

captura_micro2

La prova pilot es durà a terme en 5 assignatures i permetrà analitzar les millores que pot aportar el microblogging des del punt de vista educatiu i pedagògic.

Les eines de microblogging permeten l’intercanvi d’informació de manera gairebé instantània, afavorint la comunicació i la sensació de presència. El Twitter és l’eina d’aquestes característiques més coneguda.