L’aula Moodle i l’aula UOC

Moodle (abreviació de Modular Object-Oriented Dynamic Learning Environment) és una plataforma d’elearning en programari lliure. L’entorn modular de Moodle permet al professorat definir els diferents elements del curs per adaptar-lo a les seves necessitats. Activant l’opció d’edició, es poden afegir / treure els mòduls que conformen la pàgina del curs, decidir el format de la plana d’inici i escollir les eines (o activitats) i recursos que es volen utilitzar.

Els mòduls d’activitats estàndards inclouen: glossari, xat, fòrum, qüestionari, wiki, lliçó, etc. En la imatge a continuació, es poden veure les activitats i recursos disponibles per defecte a la plataforma Moodle.
activitats-recursos

(Fes clic a sobre la imatge per veure-la en gran)


L’entorn Moodle està integrat en el campus UOC des de fa un parell d’anys i, aquest semestre, s’ha incorporat una nova opció per poder disposar de més possibilitats d’utilització de Moodle. Així, l’aula UOC permet integrar elements Moodle de les següents formes:

  1. Aula Moodle com una aula complementària. D’aquesta manera, des de l’aula UOC s’afegeix un enllaç a una aula Moodle on els professors i estudiants del curs poden utilitzar l’entorn complet d’un curs de Moodle com a complement de les activitats habituals de l’aula.
  2. Activitats/eines Moodle com a eines de l’aula. Aquesta opció permet obrir una eina / activitat Moodle directament dins de l’aula de la UOC, sense haver de passar per l’entorn de Moodle.

Si t’interessa conèixer amb detall el Moodle a la UOC o activar alguna d’aquestes dues opcions, no dubtis en posar-te en contacte amb nosaltres.

Per més informació sobre Moodle: